Hoppa till innehåll

Om oss

Vi som idag innehar Fjällform heter Ulla Salomonsson och Russ Murtagh och bor sedan 1982 i Västeråsen, vid foten av Oviksfjällen och med milsvid utsikt åt alla håll. Vårt företag heter Nordic Kiwi och vi har varit verksamma inom keramik och glas här i Sverige sedan 1983 men ännu tidigare i Nya Zeeland och Island.

Fjällform har redan en intressant historia. Jan och Ingrid Wirtberg i Värmländska Östmark hade under många år jobbat fram en helt unik produkt, spår av vilda djur i keramik. Både som utsmyckning och som utbildningsmaterial, exempelvis för länsstyrelse-personal, jägare och andra naturintresserade. 2004 förvärvades verksamheten av Lena och Leif Silversund och företaget utvecklades i den vackra fjällbyn Ottsjö, ett par mil söder om Åre, till vad det är idag. December 2012 såldes Fjällform vidare till Nordic Kiwi och all produktion sker numera i Västeråsen, Oviken.

Fjällforms alla unika produkter finns att köpa hos Nordic Kiwi i Västeråsen, och hos Gaupa Hantverk i Östersund där Nordic Kiwi är delägare. Förutom Nordic Kiwi och Gaupa finns Fjällforms alster även på Åre Hemslöjd, Naturum i Vålådalen, Jamtli Butiken och andra återförsäljare.